Archive for Září 2024

Výlet Lumíků na Smrček

Tábor western – Foto

Odkaz na fotoalbum ZDE.

Letos jsme opět prožili dva týdny tábora plné zábavy a dobrodružství, tentokrát v duchu Divokého západu. V tábořišti u Vítkova jsme nalezli osadu Break Hill, kde jsme se mohli usadit a začít nový život. Původní obyvatelé nám nejdříve moc nevěřili, ale hned jsme prokázali, že jim můžeme být hodně prospěšní. Snažili jsme se zapadnout a vydělat si peníze, abychom uživili svou rodinu. A to zejména poctivou prací nebo přeprodáváním zboží. Co, uzlovačku? Ne, nelegální věci tu nevedeme, kde jste to slyšeli? Součástí obživy bylo také obdělávání pole, a to nebylo nic lehkého, obzvlášť když se na vás sesype hejno otravného hmyzu.

Když jsme narazili na stádo divokých koní, nezbývalo než je ochočit a uspořádat dostihy. Někteří koníci byli rychlejší než jiní, ale bezpochyby ze sebe vydali maximum. A diváci se během komerčních přestávek mohli kulturně obohatit pěveckým vystoupením talentovaných skautů.

Aby byl náš westernový zážitek plnohodnotný, došlo samozřejmě i na rýžování zlata. Jenže naše bohatství nám moc dlouho nevydrželo… někdo ukradl všechno zlato z ostře hlídané banky! To se muselo prošetřit. Na městském bále jsme nenápadně zjišťovali střípky svědectví od místních, ale moc moudří jsme z toho nebyli, ani když jsme je dali dohromady. Pachatele se nám nakonec podařilo vystopovat, i když jsme se museli dostat skrz nebezpečné území indiánů. Loupež neměl na svědomí nikdo jiný než známá kriminálnice Pinky Lů! Úspěšně jsme ji zatkli a našli zlato, které schovala v lese. To však ještě nebyl konec všech potíží. Pinky Lů totiž patřila do obávaného gangu kankánových tanečnic, které se ji rozhodly pomstít. Museli jsme se proti nim utkat ve velké závěrečné přestřelce… vítězství bylo naše!

V městečku Break Hill opět zavládl klid a mír, a bohužel nastal i čas našeho odjezdu. Naštěstí na sebe schůzky a víkendovky nenechají dlouho čekat, a uvidíme se zase v září!

Schůzky 2024/25

S příchodem září jsou tady i první informace ke schůzkám.

Budeme se na vás těšit!

Příspěvky

Kontakt:

Radek Macháč
Hukvaldská 352
Frýdlant n.O.
739 11

kancelar@skautici.cz
+420 603 472 331

————————————-

Září 2024
Po Út St Čt So Ne
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30